Vad sjutton är "bento"?

Enkelt förklarat är bento en lunchlåda, punkt slut.

Men så enkelt är det så klart inte... Det finns många regler och riktlinjer när det gäller bento men det som är viktigast är att lägga ner lite tid på sin låda och göra den apptitlig både för öga och gom.

Wednesday, June 4, 2008

Bildfritt

Oj, oj, fy på oss! Så länge utan ett enda inlägg och sen en så lång paus igen, bättring utlovas!Tyvärr blir det ingen bild på dagens bento... ska leta upp en som visar min fina fiffiga låda dock, men inte just nu!

Idag gjorde jag i alla fall en bento som jag tog med mig till jobbet. Lådan är en tvåvåningslåda där det ena laget är en termosvariant och den andra ickeisolerad (påminner om en ms Bento). De är runda och ganska djupa, då blir det svårt att göra något riktigt snyggt eftersom man bygger på höjden. Gott var det i alla fall! I den lilla ickeisolerade delen hade jag en enkel grönsaksblandning med grovt skurna morötter, gurka, paprika och körsbärstomater. I termosdelen hade jag ångkokt blomkål, täckt med stekta champinjoner och stekt fläskkarré (skuren i lagom bitar) och överst i detta matberg fanns lite stekt halloumi.

Termosen fungerar riktigt bra faktiskt! Fyllde den med varmt vatten medan jag lagade maten och sen höll sig allt varmt och mumsigt fram tills jag skulle äta ett par timmar senare. rekommenderas för er som inte vill äta kall mat och inte har tillgång till micro (perfekt för en picknick tex)

2 comments:

Linda said...

Jag höll på att trilla baklänges när jag hittade en svensk bentosida! Trevligt med tips på svensk mat som passar för bento, speciellt när man bor i ett u-landsområde (Västerås) när det gäller att hitta asiatisk mat.

Minellie said...

Så kul att du hittade hit Linda!
Vi lider hårt av ulandsproblemet här i norrbottensskogarna vi med ;)