Vad sjutton är "bento"?

Enkelt förklarat är bento en lunchlåda, punkt slut.

Men så enkelt är det så klart inte... Det finns många regler och riktlinjer när det gäller bento men det som är viktigast är att lägga ner lite tid på sin låda och göra den apptitlig både för öga och gom.

Thursday, June 26, 2008

26/6 Curry-Curry

Min lilla röda låda med praktiska avdelare har i dag fått enklast möjliga upplägg.
Längst till vänster i bild finns en blandning av rivna morötter och riven gurka (gott och saftigt, excellent GI-mat och passar till nästan allt) sen en annan liten salladslåda med små plommontomater och champinjoner och i det största facket finns min hemgjorda currygryta med råris dekorerad med skivad plommontomat. Lite besviken att jag inte hade några fina färska korianderblad att dekorera med och att balansen inte känns helt rätt med för mycket tomatrött på ena sidan, men slänger man ihop en bento på 2 minuter så göra man... nu ska jag till jobbet och lådan får följa med =)

2 comments:

Anastasia said...

Hej tjejer. Jag skriver en artikel om bento och nämner också er blogg i min text. Jag har letat efter en möjlighet att kontakta er, men inte lyckats. Jag har dessutom ringt runt några Susanne Johansson i Luleå och aldrig kommit rätt.

Kan inte någon av er sms eller ringa mig 070-5321538

hälsningar
Anastasia

Mark Terner said...

Tjäna!
I japan var jag låt och inte lagat eller samlat bento för ofta. Ofstaste åt jag bento på järnvägen som man inte kan lita på att var godaste.

Jag jobbar här i england mestadels med tyskar, men man säkert gissa vem är englesk vid lunchtid när de alla har nån sortes bento lådar, alltid med mackor, ett del frukt, ett bit söt (oftaste choklade) och den viktigaste: ett liten påsar potatis chips!