Vad sjutton är "bento"?

Enkelt förklarat är bento en lunchlåda, punkt slut.

Men så enkelt är det så klart inte... Det finns många regler och riktlinjer när det gäller bento men det som är viktigast är att lägga ner lite tid på sin låda och göra den apptitlig både för öga och gom.

Thursday, January 31, 2008

Påläggslådan

Här följer en redovisning av det bästa, godaste, roligaste eller bara enklaste som hamnat i min extremt billiga påläggslåda under hösten.
En ganska tråkig mellanmålsdel av lådan blev lite roligare med halloweengubbar i orange paprika som dekoration. Gubbarna är dessutom en "återvinnig" från salladen kvällen innan. Då hade vi lite middagsbjudning och jag hade gjort pumpagubbar, fast av paprikor. Ingen vågade förstörat dekorationen så den blev kvar. Hela paprikorna fick inte plats i lådan, så bara själva ansiktet fick följa med. I övrigt innehåller den översta lådan banan och klyftor av japanska päron.

Sushi blev det till lunch denna dag. några få nigiri med avokado och en med lax, samt en rulle maki fylld med lax, avocado och morot. Laxen är tillagad så risken för matförgiftning är minimerad trots att lådan inte med säkerhet får stå i kylen hela förmiddagen. Det nedersta lagret i lådan fylldes med frusna hallon (för kyleffektens skull såväl som smaken) och japanska päronskivor. En riktigt lyckad kombo måste jag säga =)
Såhär ser lådan ut när den är ihoppackad och redo för avfärd:
Det kommer snart en ny post med andra alternativ på maträtter och snacks som hamnat i denna låda!

No comments: