Föst ut från hösten är min vackra lacklåda, inhandlad i Stockholm på JFK och blev min första riktiga bentolåda
Sidenbandet är plockat från min sylåda och pinnarna är helt vanliga träpinnar. Det är härligt att ta med sig maten inslagen som ett paket, mången nyfiken kollega har frågat vem som ska få paketet i kylen ;). Enda nackdelen med denna låda är att den är ganska platskrävande och lackytan blir snabbt "smutsig" av fingeravtryck.
I höstas skulle jag åka tåg ner till Stockholm. Jag åkte visserligen med nattåget men det är fortfarande en lååång resa och restaurangvagnen har inte alltid den goaste, eller billigaste maten. Perfekt tillfälle för bento!!
Längst upp till vänster har jag clementinklyftor och ovanpå det risdumplings med röd bönröra, inlindade i bananblad. -Yummie!! (köpta på Chinatown i Luleå) Överst till höger små onigiri fyllda med ädelost.
Nere till vänster ballerinakex och till höger vegetariska dumplings med tomater och wakame. I den lilla vita flaskan finns soya och det finns även ett par ingefärsgodisar gömda lite här och var.
Nästa gång jag använde lacklådan skulle jag inte ut och resa, men däremot jobba natt på ett stressigt jobb. Då krävs en låda som erbjuder flera små måltider eller snacks som går att äta när tid finns och ställas åt sidan däremellan:
Överst: frusna hallin, skivad banan och en clementin.
Nederst till vänster; vegetarska dumplings och körsbärstomater på spett.
Nederst till höger; Dadlar fyllda med ädelost och walnötter, en lyckokaka i guldfolie och en bananbladsdumpling.
Vid sidan; Liten låda med frusna hallon och yoghurt samt 3 st "jelloshots". De sistnämda är frysta och fungerar som kylklampar i matlådan samt en ganska smaskig efterrätt sen när de tinat =)
No comments:
Post a Comment