Vad sjutton är "bento"?

Enkelt förklarat är bento en lunchlåda, punkt slut.

Men så enkelt är det så klart inte... Det finns många regler och riktlinjer när det gäller bento men det som är viktigast är att lägga ner lite tid på sin låda och göra den apptitlig både för öga och gom.

Thursday, April 17, 2008

Fiskpinnar kan också vara bento...

Jag fick hela min hårddisk raderad när jag skickade iväg datorn på garantirep så jag har varit lite purken över det ett tag. Jag förlorade en hel del bilder som jag aldrig får tillbaka. Nu har jag i alla fall kommit lver detta och lyckligtvis har jag en hög bentobilder på mitt minneskort i alla fall. Jag tänkte publicera dom framöver och jag börjar med de här.


den här första benton var till mig själv. Första gången jag använde min söta rosa låda som jag beställt från Bento Yum ( som nu slutat sälja bentosaker tyvärr). Innehållet är lax, bönsallad, avokadosallad, ett kokt ägg med salt och så pocky och goldfishcrackers under locket. Mycket mumsigt var det. I sidolådan finns misosoppa och lottekakor. Misosoppan är helt enkelt miso och dashipulver med lite hackad salladslök inlindat i plastfolie. Sen tog jag en mugg på jobbet och blandade med varmt vatten - presto! Misosoppa med fräsh salladslök.
Här har vi titelns fiskpinne. Jag har inhandlat en ny låda till 'dreas - en som rymmer hela 1 liter i de båda våningarna tillsammans. I nedre lådan finns en glorifierad fiskpinne på sallad, i övre gurkmajonäs och kokt ris med lite sesamfrön över. Jag tycker det är fantastiskt vad några svarta sesamfrön kan göra för utseendet på lådan. Mycket trevligt.

No comments: