Vad sjutton är "bento"?

Enkelt förklarat är bento en lunchlåda, punkt slut.

Men så enkelt är det så klart inte... Det finns många regler och riktlinjer när det gäller bento men det som är viktigast är att lägga ner lite tid på sin låda och göra den apptitlig både för öga och gom.

Friday, May 2, 2008

Måndag 28 april

Natural leaf boxen utan några avdelare alls. Den bortre lådan (den undre när det packats ihop) innehåller nästan en hel stekt pitepalt, den andra lådan innehåller en blandad grönsallad med isberg, paprika, morot, sesamfrön och balsamvinäger. Lingonsylt finns på jobbet så det behövde jag inte ta med! Mätt blev jag, ordentligt och gott var det!!

Nattamat

Detta är inte vad jag åt inatt, bilden från senaste benton ligger i tryggt förvar på minneskortet i kameran och väntar på att få plats i datorn. Kanske borde ta tag i rensningen av hårddisken snart ;)

Den här lilla salladsbenton åt jag istället under min förra arbetsvecka nån gång i närheten av den 17 april
Min lilla röda låda innehöll den här gången en sallas gjord på klyftade körsbärstomater, champnjoner i bitar, babyspenat, skivad rödlök, gurka, svarta sesamfrön och pinjenötter. Ovanpå detta har jag sprayat balsamvinäger. Min side dish består av naturella cashewnötter.
Alltihop med ett riktigt låg GI